• Mouressi Pelion Mouressi P.C.: 370 12
 • +30 2426 048942, +30 6944 653533
 • ΜΗΤΕ: 0726Κ050Α0178501
 • Ο Ξενώνας

  Ο ξενώνας βρίσκεται στο βορειοανατολικό Πήλιο, στην καρδιά του Μουρεσίου, λίγα μέτρα μακριά από την πανέμορφη κεντρική πλατεία του χωριού στην οποία τρεις γιγαντιαίες φλαμουριές αγκαλιάζουν προστατευτικά την πλατεία και τον θαυμάσιο μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Το Μούρεσι βρίσκεται σε μια προνομιακή θέση μεταξύ βουνού και θάλασσας, καθώς απέχει μόλις 40 λεπτά από το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες και 10 λεπτά από τις φημισμένες παραλίες Παπά Νερό, Αϊ Γιάννης, Νταμούχαρη και Μυλοπόταμο. Το γεγονός αυτό καθιστά τον ξενώνα έναν ιδανικό προορισμό για αποδράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

  Πρόκειται για ένα κλασσικό Πηλιορείτικο Αρχοντικό του 1831 πλήρως αναπαλαιωμένο. Οι εργασίες αποπεράτωσης της αναπαλαίωσης έγιναν με σεβασμό, αγάπη και πολύ μεράκι και δεν άλλαξαν τίποτε από την αρχική και εκ πρώτης όψεως λιτή και αφαιρετική εικόνα του οικήματος. Συνολικά διήρκεσαν τρία χρόνια καθώς η αρχική κατασκευή στηρίζονταν σε ύλες όπως πέτρες, χώμα, αρμολόγι και τεράστιους κέδρινους κορμούς, υλικά τα οποία φυσικά χρησιμοποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν για την αποπεράτωση των εργασιών, μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη, εξασφαλίζοντας όμως το παλαιό αρχιτεκτονικό ύφος και την αυθεντικότητα τόσο στην εξωτερική μορφή όσο και σε κάποια στοιχεία εσωτερικών χώρων που διατηρήθηκαν ανέπαφα και μαγνητίζουν το βλέμμα σας από το πρώτο λεπτό.

  Κυρίαρχα στοιχεία είναι η πέτρα και το ξύλο, τα οποία αφού συντηρήθηκαν με πολύ προσοχή, έδεσαν αρμονικά τόσο με κλασσικά έπιπλα, όσο και με μοντέρνες δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη και πιο ανάλαφρη εικόνα στους εσωτερικούς χώρους. Διάφορα διακοσμητικά στοιχεία κάνουν την κάθε γωνιά του σπιτιού ιδιαίτερη, ενώ ο ατμοσφαιρικός φωτισμός συμβάλει στην ηρεμία και τη χαλάρωση του επισκέπτη.

  Ο ξενώνας χωρίζεται σε τρία επίπεδα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική ξύλινη σκάλα. Το κάθε επίπεδο έχει το δικό του κοινόχρηστο σαλόνι, με τηλεόραση, βιβλία και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια. Στο ισόγειο βρίσκεται και η αίθουσα πρωινού, όπου καθημερινά από τις 08:30 μέχρι τις 11:00 μπορείτε να απολαύσετε το μπουφέ με σπιτικές μαρμελάδες, μέλι της περιοχής, ζεστά ψωμάκια, κρουασάν, σπιτικά κέικ, αυγά, παραδοσιακές πίτες και πολλές άλλες υπέροχες γεύσεις, συνοδευόμενες από μεγάλη ποικιλία καφέ και τσαγιού.

  Αποτελείται από 5 δωμάτια (1 στο ισόγειο, 2 στον Ά όροφο και 2 στον Β΄όροφο), το καθένα με το δικό του στυλ και το δικό του πολυτελές μπάνιο. Είναι ξενώνας ιδανικός για ζευγάρια που επιθυμούν να αποδράσουν από την καθημερινότητα, αλλά προσφέρεται και σαν σπίτι, για μεγαλύτερες παρέες.